Бърз кредит

Искате бързо да вземете кредит и да избегнете бюрокрация, документи и всички допълнителни справки? Това е възможно споредством този вид заем, защото той изисква единствено кандидатстване с данни от лична карта.


Какво представлява този кредит

Услугата е насочена към опростена версия на стандартния потребителски кредит и има за цел да даде бърз отговор в рамките на няколко минути, какъв е статуса на заявката.

При него е важно да имате месечни приходи като някои фирми изискват трудов договор, друго могат да откликнат на заявки от хора без договор, на граждански или с допълнителни доходи като наеми, аренди и т.н.

Кой може да кандидатства

Като цяло ограничението е основно от към възраст. Минималната възраст е 18 навършени години, като практиката показва, че редица фирма изискват минимум 21 години, за да има период в който получавате финансово възнаграждение за положен труд.

Сред видове клиенти се открояват

  • работещи
  • студенти
  • пенсионери

За какво може да послужи бърз кредит

Тя е насочена към бързо покриване на финансови нужди и запълване на бюджетна дупка. Понякога това може да бъде плащане на сметки, връщане на друг заем, почивка, покриване на месечния наем, нужда от пари за ежедневна нужда.

Обикновно периода за взимане е минимум 10 дни, но редица фирми предлагат минимум 1 месец или дори 3 месеца. Причината за това е, че по този начин имате по-реално време за да върнете парите, без да изпадате в допълнителни финансови ситуации.

Сред известните нужди се срещат

  • ремонт на жилище
  • закупуване на техника
  • плащане на сметки, такси или наеми
  • покриване на битови нужди
  • празници и почивки

Какви са изискванията за взимане на бързи кредити

Стандартно се изисква да имате постояннен приход и да сте на минимум 18 години (заради законодателството). В допълнение е важно да имате добро кредитно досие, като за този тип услуги се взима под внимание резултат от ЦКР ( Централен Кредитен Регистър).

Може да се обърне внимание, че най-важния фактор е да може да върнете парите в срока, който посочвате и избирате по време на подписване на договора.

Понякога, когато клиентът има доста рискови фактори за връщане на сумата, може да се ползва поръчител или застраховка на кредита. Всяка фирма има различка практика, но по този начин може да се избегне оскъпяване на таксите.